Likdoorn verwijderen

Wat is een likdoorn?

Zoals je misschien wel weet bestaat de huid uit verschillende lagen. Je kunt de bovenste laag, de opperhuid, zien als een beschermlaag voor de lagen die hieronder liggen. Wanneer de opperhuid veel druk en wrijving ervaart,  ontstaat er wat eelt. Veel mensen zijn bekend met eelt op de voeten en hier wordt niet vaak last van ervaren. Maar wanneer de druk aan blijft houden kan zich het eelt een likdoorn vormen. De kern van de likdoorn (ook wel de hoornpunt genoemd) bereikt de diepere en meer gevoelige lagen van de huid. En dat maakt een likdoorn wél ontzettend pijnlijk!

Likdoorn of wrat?

Je kunt een likdoorn herkennen aan de wit-grijze of geel-bruine kleur. De kleur van de likdoorn verschilt per huidtype.  Maar hoe weet je nu of je met een likdoorn van doen hebt, en het geen wrat is? Het grote verschil tussen een likdoorn en een wrat zit in de zwarte puntjes. Bij een wrat zie je namelijk kleine, zwarte puntjes in de kern: en deze zijn bij een likdoorn niet aanwezig. Tevens kun je het verschil tussen een wrat en een likdoorn merken als je er op duwt of in knijpt. Als je er bovenop duwt en het doet zeer dan is er sprake van een likdoorn. Als je erin knijpt, vanaf de zijkanten, en het plekje doet zeer dan is er sprake van een wrat.

Likdoorn verwijderen

Een pedicure kan vakkundig de likdoorn verwijderen door deze handmatig  en machinaal te behandelen. het wegsnijden en -frezen van de eeltpit. Deze zal dan direct verdwijnen en daarmee ook de pijn. De pedicure zal uw voeten onderzoeken om te kijken waardoor de likdoorn is ontstaan en adviseren om de likdoorn in de toekomst te voorkomen.